Nasveti

Baterijsko orodje za zahtevne uporabnike

Baterijsko orodje za zahtevne uporabnike

Večina se nas je srečala z baterijskim orodjem v obliki vrtalnika ali vijačnika. Njihova prednost je lahka teža, pri delu nas ne ovira kabel in nam skrajša čas dela. Ko to isto baterijo uporabimo v večini vrtnih baterijskih orodjih pa ugotovimo, da ta baterija, ki je super uporabna v vrtalniku s katerim delaš več ur zdrži v puhalniku za listje le dobrih 10 minut. Tako marsikdo pride do zaključka, da baterijsko orodje ni dovolj močno za uporabo na vrtu. Lahko vas razveselimo, da temu ni tako! Potrebno je le izbrati dovolj močno orodje glede na vaše potrebe! Škarje za živo mejo, ki ne potrebujejo veliko moči bodo dolgo časa opravljale svojo nalogo z 18V baterijo, še dalj časa z 40V baterijo vendar bomo v rokah držali težje orodje predvsem iz naslova večje in močnejše baterije. Ko si bomo zaželeli s škarjami za živo mejo odrezati tudi debelejše veje in z daljšim rezilom pa bomo morali poseči po 82V stroju. V primerjavi z motornimi stroji so baterijski lažji za uporabo- vžgemo jih s preprostim pritiskom na gumb- brez vlečenja vrvic in pumpanja goriva, ni posebnega vzdrževanja in ni tresljajev iz naslova delovanja motorja. Tresljaji in izpuhi so pravzaprav tisti, ki dodatno starajo telo.

Orodje zahtevne uporabnike mora biti tudi bolj ergonomsko oblikovano, kakor tudi ojačano predvsem v delih, kjer se lahko pri delu ali odlaganju stroja na trdo podlago le ta poškoduje. Prav tako se moramo pri bolj zahtevni uporabi vprašati tudi o stroških, saj gre po navadi za dražje stroje in prav tako dražje baterije. 

Skupaj z podjetjem, ki ureja okolico smo izračunali, da se jih investicija v baterijske škarje z polnilcem in 2 baterijama povrne že v 90 delavnih urah. Ocenjen prihranek iz naslova goriva in stroškov vzdrževanja motorja v primeru 1.000 polnitev v življenjski dobi stroja pa presega 2.000 EUR, kljub višji začetni investiciji! Del tega prihranka izhaja tudi iz učinkovitosti motorjev, saj 2 taktni motor ima izkoristek le do 15%, medtem ko brez krtačni elektro motor dosega tudi do 90%!

Koliko se zares lahko 82V stroji primerjajo po moči z motornimi? Recimo verižna žaga se lahko primerja z 55 kubično motorno žago, vrtna kosilnica z 160 kubičnim 4 taktnim motorjem, kosilnica na nitko tudi z do 45 kubičnim motorjem. Čas uporabe z polnim rezervoarjem (goriva pri motornih in baterije pri baterijskem) so pri nekaterih bolj, pri drugih manj primerljivi. Recimo če motorni obrezovalnik žive meje zdrži 75 minut bo baterijski zdržal 90 minut. Motorna kosilnica s pogonom deluje okoli 45 minut, baterijska 35. Puhalnik listja bo motorni deloval 1x več kot baterijski, verižna žaga pa recimo 40 minut motorna, baterijska pa le dobrih 15 minut. Te časi vsekakor ne povedo vsega, saj pri baterijskem se čas meri le v času efektivne uporabe stroja, pri motornem pa ves čas delovanja motorja. Tako se lahko zgodi, da bomo v 2 urah dela na vrtu z verižno žago le to uporabljali efektivno le 15 minut, s to razliko da bomo v motorno verjetno 1 ali 2x dotočili mešanico, pri baterijski pa bomo po opravljenem delu le to odnesli na polnilec.

Čas delovanja baterijskega orodja se lahko povečuje z večjimi baterijami, kakor tudi z dodatnim št baterij, ki jih med delom lahko menjamo in dopolnjujemo.

82 V pomeni, da potrebujete nižje ampere za zagotavljanje visoke moči v primerjavi z nižjo napetostnim sistemom. Nižji amperi pomenijo, da sistemu ni treba obremenjevati celic pri oddaji amperov, kar povzroča manjši razvoj toplote. Posledično to pomeni, da prihranite celotno življenjsko dobo celic in zmanjšate tudi tveganje za nenadne zaustavitve zaradi pregretih celic.

82V = nizki amperi za zagotavljanje visoke moči = nižja temperatura na baterijskih celicah in žicah = manjše tveganje pregrevanja celic pri zahtevni uporabi in s tem posledično daljša življenjska doba celic.

V kolikor od baterijskih strojev pričakujemo primerljivo delovanje z motornimi, je pravilna odločitev uporaba 82V strojev, saj nas njihovo delovanje in moč ne bodo razočarali- ob vseh ostalih prednostih uporabe baterijskih strojev.

Izberite v trgovini

BATERIJA CRAMER 82V860

899,99 
Zaradi svojega magnezijevega ohišja in visoke moči je še bolj vzdržljiva ter robustna. Prednost Cramerjevih 82V baterij je kvalifikacija IPX4

VOZIČEK VEČNAMENSKI BAT. CRAMER 82UC

799,99 
Vaš delovni pripomoček za številka opravila.

KOSILNICA NA NITKO BAT. CRAMER PRO 82TX10

329,99 

Artikel se prodaja brez baterije in polnilca, ki se dokupita posebej.KOSILNICA NA NITKO BAT. CRAMER 82T10

279,99 

Artikel se prodaja brez baterije in polnilca, ki se dokupita posebej.ŠKARJE BAT. CRAMER 82P

1.249,99 

Artikel se prodaja brez baterije in polnilca, ki se dokupita posebej.OBREZOVALNIK VIŠ. ŽIVE MEJE BAT. CRAMER 82PHA

349,99 

Artikel se prodaja brez baterije in polnilca, ki se dokupita posebej.ŽEP ZA 82V BATERIJO CRAMER

22,50 
Obdržite pomembna orodja pri roki. Žep za orodje lahko pritrdite na pas, na primer za shranjevanje orodja ali pametnega telefona.

POLNILEC CRAMER 82C2

89,99 
Polnilec ima 2 polnilni reži in z njim lahko polnete vse 82V Cramerjeve baterije.

BATERJA CRAMER 82V430

310,78 
Zaradi svojega magnezijevega ohišja in visoke moči je še bolj vzdržljiva ter robustna. Prednost Cramerjevih 82V baterij je kvalifikacija IPX4

KOSILNICA VRTNA BAT. CRAMER 82LM51S

548,58 

Artikel se prodaja brez baterije in polnilca, ki se dokupita posebej.PUHALNIK BAT. CRAMER 82B900

199,99 

Artikel se prodaja brez baterije in polnilca, ki se dokupita posebej.ŽAGA VERIŽNA BAT. CRAMER 82CS25

399,99 

Artikel se prodaja brez baterije in polnilca, ki se dokupita posebej.