Opis
Brusilec nožev Chefs Choice je inovativni proizvod ameriškega podjetja Edge Craft Corporation, ki je vodilno na področju vrhunske tehnologije brušenja.Brusilec nožev Chefs Choice je izjemno hiter, preprost in varen za uporabo.Primeren je za brušenje vseh vrst nožev: kuhinjskih, mesarskih, lovskih in žepnih nožev, bodisi z gladkimi ali nazobčenimi rezili.Brusilec je namenjen profesionalni uporabi 230V/50HZ, 75WMesarija je v Sloveniji precej razširjena dejavnost, ki se je lotevajo tako profesionalci, kot tudi ljudje, ki vzgajajo živino samo zase in za svoje potrebe. Delež ljudi, ki se loteva mesarije, pa sploh ne vzgaja svoje živine a le to kupijo pri kmetovalcu in se nato sami lotevajo predelave mesa v vse možne mesnine od krvavic, pečenic, salam, klobas, ocvirkov, kotletov in še in še. Za mesarijo potrebujemo posebna temu namenjena orodja, ki mora seveda ustrezati nekim standardom pri predelavi mesa in mesnin. Klobase težko delamo brez polnilke, maso za salame pa težko brez mesoreznice. Kot je bilo prej omenjeno je potrebno uporabljati stroje, ki so čisti in se jih da enostavno očistiti. Najbolj priporočljiv material za orodje je inox ali nerjaveče jeklo, ki je sila primeren za uporabo v mesni predelavi. Res je, da so inox orodja dražja a bodo dobro služila svojemu namenu, ohranjala higienski standard in trajal veliko dlje časa kot orodja iz drugih materialov. Prva in osnovna stvar vsakih kolin ali mesarije pa je seveda dober mesarski nož, brez tega bo celoten proces sila otežen. Poleg dobrega noža je potrebno imeti tudi dober brusilec noža, da boste nož hitro in enostavno nabrusili in nadaljevali z delom. V ponudbi obstajajo električni brusilci, ki so cenovno ugodni in nabrusijo nože izjemno hitro. Od ostalih nujnih pripomočkov za mesarijo je od posameznika odvisno kaj si želi iz mesa narediti. Že prej omenjena polnilka za klobase je v današnji mesarijo skoraj nujna stvar, prav tako dobra električna mesoreznica, ki je sposobna mleti večje kose mesa v gladko zmes za klobase, pečenice, krvavice. Ne pozabimo pa tudi na tračne žage, s katerimi boste enostavno rezali in žagali kosti.