Opis
POLNILKA ZA KLOBASE 5L TV-5V INOXPolnilka za polnjene salam in klobas ima kapaciteto do 6kg mase. Polnilka za klobase je v celoti narejena iz zelo kvalitetnega nerjavečega jekla inox, kar je zelo pomembno, pri predelavi živil, saj omogoča, da jo enostavno očistimo in tako zadovoljimo vsem higienskim standardom, ter ima močan kovinski prenosni zobnik ter odzračevalni ventil.Polnilka za klobase je primerna za domačo in profesionalno uporabo, za polnjenje vseh vrst klobas, izdelavo čevapčičev,…Mesarija je v Sloveniji precej razširjena dejavnost, ki se je lotevajo tako profesionalci, kot tudi ljudje, ki vzgajajo živino samo zase in za svoje potrebe.Delež ljudi, ki se loteva mesarije, pa sploh ne vzgaja svoje živine a le to kupijo pri kmetovalcu in se nato sami lotevajo predelave mesa v vse možne mesnine od krvavic, pečenic, salam, klobas, ocvirkov, kotletov in še in še. Za mesarijo potrebujemo posebna temu namenjena orodja, ki mora seveda ustrezati nekim standardom pri predelavi mesa in mesnin. Klobase težko delamo brez polnilke, maso za salame pa težko brez mesoreznice. Kot je bilo prej omenjeno je potrebno uporabljati stroje, ki so čisti in se jih da enostavno očistiti. Najbolj priporočljiv material za orodje je inox ali nerjaveče jeklo, ki je sila primeren za uporabo v mesni predelavi. Res je, da so inox orodja dražja a bodo dobro služila svojemu namenu, ohranjala higienski standard in trajal veliko dlje časa kot orodja iz drugih materialov. Prva in osnovna stvar vsakih kolin ali mesarije pa je seveda dober mesarski nož, brez tega bo celoten proces sila otežen. Poleg dobrega noža je potrebno imeti tudi dober brusilec noža, da boste nož hitro in enostavno nabrusili in nadaljevali z delom. V ponudbi obstajajo električni brusilci, ki so cenovno ugodni in nabrusijo nože izjemno hitro. Od ostalih nujnih pripomočkov za mesarijo je od posameznika odvisno kaj si želi iz mesa narediti. Že prej omenjena polnilka za klobase je v današnji mesarijo skoraj nujna stvar, prav tako dobra električna mesoreznica, ki je sposobna mleti večje kose mesa v gladko zmes za klobase, pečenice, krvavice. Ne pozabimo pa tudi na tračne žage, s katerimi boste enostavno rezali in žagali kosti.