Opis
OPIS: Sredstvo se uporablja predvsem za žveplanje soka, mošta in vina. Deluje antioksidativno, zato ob pravilnemdoziranju preprečuje delovanje oksidacijskih encimov in razvoj mikroorganizmov.SESTAVA: Žveplasta kislina H2SO3, koncetracija 5-6 %.PODROČJE UPORABE: V enologiji za zaščito sokov, preprečevanje oksidacije pri sušenju sadja, čiščenje steklenicin lesenih vinskih sodov pred polnjenjem vina ipd.PRIPOROČLJIVO DOZIRANJE: Jakost žveplanja na 100 L mošta ali vina:Slabo: 30 mL Srednje: 60 mL Močno: 100 mLRazsluzenje mošta ali oksidirano vino: 200 mLDožveplanje:– 100 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 50 mg dodanega prostega SO2/1 L vina– 50 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 25 mg dodanega prostega SO2/1 L vina– 20 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 10 mg dodanega prostega SO2/1 L vinaČiščenje steklenic : Uporabimo 2 % raztopino: 1 L kisline dodamo 1,5 L vode.Čiščenje sodov: 1 L kisline dodamo 100 L vode.PREDNOSTI:• Enostavno za uporabo.• Prvovrstna embalaža, varnejša za uporabo.• Posebno skonstruirana varovalna zaporka s tesnilom omogoča ohranjanje kvalitete tudi po večkratnem odpiranju.• Učinkovito sredstvo v kletarstvu, negi sokov in predelavi sadja.