KISLINA ŽVEPLASTA 5% 0,5L

Koda izdelka810079

0,89 

Opis

OPIS: Sredstvo se uporablja predvsem za žveplanje soka, mošta in vina. Deluje antioksidativno, zato ob pravilnem
doziranju preprečuje delovanje oksidacijskih encimov in razvoj mikroorganizmov.

SESTAVA: Žveplasta kislina H2SO3, koncetracija 5-6 %.

PODROČJE UPORABE: V enologiji za zaščito sokov, preprečevanje oksidacije pri sušenju sadja, čiščenje steklenic
in lesenih vinskih sodov pred polnjenjem vina ipd.

PRIPOROČLJIVO DOZIRANJE: Jakost žveplanja na 100 L mošta ali vina:
Slabo: 30 mL Srednje: 60 mL Močno: 100 mL
Razsluzenje mošta ali oksidirano vino: 200 mL
Dožveplanje:
– 100 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 50 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
– 50 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 25 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
– 20 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 10 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
Čiščenje steklenic : Uporabimo 2 % raztopino: 1 L kisline dodamo 1,5 L vode.
Čiščenje sodov: 1 L kisline dodamo 100 L vode.

PREDNOSTI:
• Enostavno za uporabo.
• Prvovrstna embalaža, varnejša za uporabo.
• Posebno skonstruirana varovalna zaporka s tesnilom omogoča ohranjanje kvalitete tudi po večkratnem odpiranju.
• Učinkovito sredstvo v kletarstvu, negi sokov in predelavi sadja.

Dodatne podrobnosti

Teža0,60 kg
Kat.št.

3831015910063

Volumen

0,5 l

Nazaj na vrh

Iskanje izdelkov

Izdelek dodan v košarico