IZKOŠČEVALEC NOŽ DICK OZEK 13 cm ERGOGRIP

Koda izdelka912033
Izdelek ni na zalogi, lahko pa ga vam dobavimo.
Če vas izdelek zanima, nam pošljite mail na internetnaprodaja@tabakum.si



18,30 

NOŽ DICK IZKOŠČEVALEC OZEK 13 cm ERGOGRIP

Opis

Mesarski nož za ločevanje mesa od kosti DICK 2368 se uporablja za čisto ločevanje kosti od mesa, prav tako pa tudi za odiranje mesa in perutnine ter rezanje kit.
Mesarski nož je še posebej enostaven za prijem, saj njegovo pogosto rokovanje to zahteva.
Noži za odstranjevanje kosti morajo biti zelo ostri, trpežni in prožni ter imeti vse potrebne varnostne elemente, kot je ergonomsko oblikovan ročaj z zaščito za prste. Prav tako mora biti v skladu z zahtevami higienske zakonodaje o živilih.
Poleg tega mesarske nože DICK odlikujejo še natančna geometrija rezalnega roba, polirano in proti koroziji odporno rezilo, ergonomski plastični ročaj ki ne drsi ter izjemno širok naslon za palec in zaščita za prste za vašo varnost.
Trdota rezila noža znatno zmanjša porabo materiala in zagotavlja dolgo življenjsko dobo mesarskega noža. Za vas to pomeni manj ostrenja. Z ostrimi noži prihranite material in čas, hkrati pa povečate produktivnost in zmanjšate nesreče.
Mesarija je v Sloveniji precej razširjena dejavnost, ki se je lotevajo tako profesionalci, kot tudi ljudje, ki vzgajajo živino samo zase in za svoje potrebe.
Delež ljudi, ki se loteva mesarije, pa sploh ne vzgaja svoje živine a le to kupijo pri kmetovalcu in se nato sami lotevajo predelave mesa v vse možne mesnine od krvavic, pečenic, salam, klobas, ocvirkov, kotletov in še in še. Za mesarijo potrebujemo posebna temu namenjena orodja, ki mora seveda ustrezati nekim standardom pri predelavi mesa in mesnin.
Klobase težko delamo brez polnilke, maso za salame pa težko brez mesoreznice. Kot je bilo prej omenjeno je potrebno uporabljati stroje, ki so čisti in se jih da enostavno očistiti. Najbolj priporočljiv material za orodje je inox ali nerjaveče jeklo, ki je sila primeren za uporabo v mesni predelavi. Res je, da so inox orodja dražja a bodo dobro služila svojemu namenu, ohranjala higienski standard in trajal veliko dlje časa kot orodja iz drugih materialov. Prva in osnovna stvar vsakih kolin ali mesarije pa je seveda dober mesarski nož, brez tega bo celoten proces sila otežen. Poleg dobrega noža je potrebno imeti tudi dober brusilec noža, da boste nož hitro in enostavno nabrusili in nadaljevali z delom. V ponudbi obstajajo električni brusilci, ki so cenovno ugodni in nabrusijo nože izjemno hitro. Od ostalih nujnih pripomočkov za mesarijo je od posameznika odvisno kaj si želi iz mesa narediti. Že prej omenjena polnilka za klobase je v današnji mesarijo skoraj nujna stvar, prav tako dobra električna mesoreznica, ki je sposobna mleti večje kose mesa v gladko zmes za klobase, pečenice, krvavice. Ne pozabimo pa tudi na tračne žage, s katerimi boste enostavno rezali in žagali kosti.

Dodatne podrobnosti

Teža0,10 kg
Kat.št.

DM8236813

Dolžina rezila

13 cm

Šifra

DM8236813

Nazaj na vrh

Iskanje izdelkov

Izdelek dodan v košarico